لاستیک سیلیکون چیست؟
لاستیک سیلیکون ، یک پلیمر انعطاف پذیر می.باشد که تشکیل شده از PDMS یا سیلیکون است. لاستیک سیلیکون ، حاوی سیلیسیم همراه با کربن ، هیدروژن و اکسیژن است لاستیکهای سیلیکونی ، به طور گسترده در صنایع پزشکی ، غذایی ، نظامی ، هوافضا و مصرفی استفاده میشود. لاستیکهای سیلیکون دارای کاربردها و فرمولاسیون متنوعی هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی لاستیک سیلیکون بپردازیم. با ما همراه باشید.
لاستیک سیلیکون چیست؟
لاستیک سیلیکون یا پلی سیلوکسان ، یک پلیمر یا الاستومر قابل انعطاف است که ترکیبی از پلیمرهای کانی و آلی میباشد. بهترین خصوصیات این لاستیک ، همان انعطاف پذیری بسیار عالی آن میباشد. این لاستیک با وجود این که قیمت گرانی دارد ؛ اما مقاومت بسیار بالایی در برابر گرما و دمای بالا از خود نشان میدهد. زنجیره اصلی این لاستیک ، به صورت خطی میباشد و وزن مولکولی آن بالا است. لاستیک سیلیکونی به طور یکی در میان ، از سیلیسیوم و اکسیژن تشکیل شده است و فاقد کربن میباشد.
خصوصیات و ویژگیهای لاستیک سیلیکونی
لاستیکهای سیلیکونی ، دارای خصوصیات و ویژگیهای بسیاری میباشند. برخی از لاستیکهای سیلیکونی ، از این خصوصیات بهرهمند نیستند اما به طور کلی در بسیاری از آنها ، این ویژگیها دیده میشود. خصوصیات لاستیکهای سیلیکونی عبارتند از :
- انعطاف پذیری بالا
- عایق آب رطوبت هوا صدا
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر برودت
- مقاوم در برابر اسید
- مقاوم در برابر چربی
- دارای خاصیت نارسایی الکتریسیته
لاستیکهای سیلیکونی ، دارای کاربردهای بسیاری میباشند و از آنها برای مصارف بهداشتی ، پزشکی ، لوازم آشپزی ، اسباب بازی کودکان و … استفاده میشود.
کاربردهای لاستیک سیلیکون
لاستیکهای سیلیکونی ، دارای کاربردهای بسیاری میباشند و از آنها در پروژههای مختلفی نظیر جابجایی اغذیه و سازهها ، رده های تجاری و بازرگانی ، بسته بندی مواد غذایی و دارویی و برخی دیگر از مصارف مختلف استفاده میشود.
بررسی روش ساختن لاستیک سیلیکون
لاستیکهای سیلیکونی از لحاظ روش ساخت ، به دو گروه تقسیم میشوند :
- لاستیکهایی که در دمای بالا تولید میشوند.
- لاستیکهایی که در دمای محیط ساخته میشوند و دارای وزن مولکولی پایین تری هستند.
علاوه بر این دو ، دستهی دیگری نیز وجود دارد که قابل ساخت در حرارت میباشند مانند لاستیکهای سیلیکونی مایع.
روشهای ساخت لاستیک های سیلیکونی به شرح زیر است :
- پخت تراکمی دوجزئی و بدون رطوبت که در اینجا عامل پخت و کاتالیزور قبل از مصرف لاستیک به آن اضافه میشود.
- پخت تراکمی یک جزئی و تابع رطوبت که در اینجا عامل پخت لاستیک ، هنگام تولید لاستیک به آن اضافه میشود و لاستیک در معرض هوا پخته میشود.
- پخت اضافی که سبب ایجاد اتصالات عرضی مستقل از هوا و رطوبت میکند.
مزایا و معایب لاستیک سیلیکون
از مزایای آن میتوان به حل ناپذیری در آب و الکلها ، بی اثری شیمیایی ، عدم سمیت و مقاومت در برابر اوزون اشاره کرد.
از معایب آن میتوان به قیمت نسبتا گران و حل پذیری در حلالهای آلی اشاره کرد
کاربرد لاستیک سیلیکون
لاستیک سیلیکون ، دارای کاربردهای متفاوتی میباشد که از کاربردهای آن ، به موارد زیر میتوان اشاره کرد.
- عایق کاری الکتریکی
- درزگیرهای مقاوم حرارتی
- صنایع خودروسازی
- صنایع پزشکی
- روان کننده و گریس
- سیال هیدرولیک
- ظروف و وسایل انتقال خون ترموست
- حرارت دهی مواد غذایی
- رزینهای لایه کاری
- پوشش و لعاب مقاوم در دمای بالا
سخن پایانی
شرکت پارس پلیمر ، دارای سابقهی درخشان و بیش از نیم قرن تجربه ، در زمینه تولید قطعات لاستیکی ، پلاستیکی و لاستیک سازی میباشد. مسئولیت پذیری ، کارآفرینی و هدفگذاری ، از ارکان اصلی این شرکت به شمار میرود. این شرکت در راستای تولید ملی و با تولید انواع قطعات پلاستیکی و لاستیکی ، در ابعاد و متریال مختلف ، قدمی بسیار مطمئن و پرقدرت ، در عرصهی صنعت نهاده است. از محصولات این شرکت میتوان به کاسه نمد ، اورینگ NBR ، اورینگ سیلیکون ، اورینگ وایتون ، واشر لاستیکی ، اورینگ متری و اورینگ خاوری اشاره کرد. برای مشاهدهی محصولات بیشتر و بررسی اطلاعات محصول ، میتوانید به فروشگاه پارس پلیمر مراجعه کنید.
بدون دیدگاه