وظایف و کاربردهای کاسه نمد
کاسه نمد ، یک قطعهای است که در تمامی سیستمهای هیدرولیکی مانند پمپ ها ، پیستونها و اتصالات مختلف وجود دارد و مورد استفاده قرار میگیرد. کاسه نمد ، تشکیل شده از سه قطعه فنر ، واشر کاسه ای شکل فلزی و نمد فشرده شده است که سبب جلوگیری از نشت سیالات در قطعات مکانیکی میشوند. لازم است بدانید کاسه نمدها ، در معرض تحرک و ضربههای شفت و محیط قرار دارند. به منظور جلوگیری از پوسیدگی و فرسودگی ، اجزای آن را از فلز تفلون میسازند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با وظایف و کاربردهای کاسه نمد صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
موارد قابل توجه در دسته بندی کاسه نمدها
کاسه نمدها را بر اساس پارامترهای مختلفی تقسیم بندی میکنند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم :
- جنس کاسه نمد
- شرایط فیزیکی محل مصرف
- نوع موتورهای مصرف شده در آن
- نوع سیالی که در ارتباط با کاسه نمد است
وظیفه انواع کاسه نمد
کاسه نمد یکی از اجزای درزگیر یا عایق خودرو میباشد که در شفتها مورد استفاده قرار میگیرد و وظیفه آن آب بندی آنها میباشد. کاسه نمد در این اتصالات ، سبب جلوگیری از نفوذ سیالاتی مانند آب یا روغن درون یا بیرون پوسته شفت یا قطعات مشابه میشود. امروزه به کاسه نمد درزگیر نیز گفته میشود. از کاسه نمد جهت درزبندی پوستههای حاوی سیالات مختلف نیز استفاده میشود. اما به طور عمده وظیفه و کاربرد اصلی آن در اتصالات قطعات دوار و چرخنده مانند شفتهای دوار است. برای آن که این قطعات حرکت راحت و چرخش به دور از اصطحکاک داشته باشند ؛ احتیاج به روغن کاری و روانکاری دارند. اما لازم است بدانید این روغن ، نباید به بخشهای دیگر نفوذ کند. بنابراین در این شرایط کاسه نمد میتواند کارایی خود را نشان دهد و عملا عایق بندی را انجام دهد. بنابراین همان طور که گفته شد وظیفه اصلی کاسه نمد ، عایق بندی است. از کاسه نمد به منظور این وظیفه اصلی ، میتوان در عایق بندی پوشش فضای خالی بین یاتاقان و شفتها که روی هم در حال حرکت هستند ؛ استفاده کرد. به طور کلی از وظایف کاسه نمد ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- پیشگیری از هدر رفتن روغن با جلوگیری از نشت آن
- پیشگیری از ورود آلودگی و ذرات گرد و غبار به درون اجزای روغنی
- پیشگیری از نفوذ آب به درون اجزا و تداخل آب و روغن
- پیشگیری از تماس اجزای فلزی دوار و ایجاد اصطحکاک بین آنها و کمک به روان کردنشان
عوامل موثر در انتخاب کاسه نمد
انتخاب کاسه نمد به شرایط عملیاتی و کاربرد آنها بستگی دارد که از میان این عوامل ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- دما
- سرعت
- اختلاف فشار
- نوع روان کننده
- قرارگیری عمودی افقی
- لنگی و عدم انطباق شفت با جداره داخلی
لازم است بدانید هر یک از شرایط بالا در انتخاب کاسه نمد بسیار اثر گذار میباشند. در نتیجه با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد ، یک قانون کلی برای تعیین بهترین نوع کاسه نمد وجود ندارد و در شرایط خاص میتوان از کاسه نمد مربوط به آن شرایط استفاده کرد.
کاربرد کاسه نمد
از کاربردهای کاسه نمد ، میتوان به مورد استفاده قرار گرفتن در سیستمهای متحرک شامل حرکات دوار نوسانی و رفت و برگشتی اشاره کرد. در حرکت دوار وجود کاسه نمد جهت چرخش در این سیستمها ، برای آب بندی بسیار مهم است. لازم به ذکر است که شفت ممکن است به صورت ساعتگرد ، پادساعتگرد یا در هر دو جهت چرخش داشته باشد. در حرکت نوسانی شفت در یک قوس با زاویه معین نوسان میکند. در حرکت رفت و برگشتی شفت به صورت رفت و برگشتی وارد محفظه شده و از آن خارج میشود.
از کاسه نمد در موتورها بسیار استفاده میشود. یکی از کاربردهای کاسه نمد در پیستون میباشد که این پیستون در یک محفظهی بسته به سرعت حرکت میکند. جهت جلوگیری از نشت روغن به بیرون ، محفظه در محل حرکت میله کاسه نمد قرار میگیرد.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با وظایف و کاربردهای کاسه نمد و برخی دیگر از ویژگیهای مربوط به آن آشنا شدید. شما میتوانید جهت مطالعهی مطالب بیشتر ، به بخش مقالات وبسایت پارس پلیمر مراجعه کنید.
شرکت پارس پلیمر ، دارای سابقهی درخشان و بیش از نیم قرن تجربه ، در زمینه تولید قطعات لاستیکی ، پلاستیکی و لاستیک سازی میباشد. مسئولیت پذیری ، کارآفرینی و هدفگذاری ، از ارکان اصلی این شرکت به شمار میرود. این شرکت در راستای تولید ملی و با تولید انواع قطعات پلاستیکی و لاستیکی ، در ابعاد و متریال مختلف ، قدمی بسیار مطمئن و پرقدرت ، در عرصهی صنعت نهاده است. از محصولات این شرکت میتوان به کاسه نمد ، اورینگ NBR ، اورینگ سیلیکون ، اورینگ وایتون ، واشر لاستیکی ، اورینگ متری و اورینگ خاوری اشاره کرد. برای مشاهدهی محصولات بیشتر و بررسی اطلاعات محصول ، میتوانید به فروشگاه پارس پلیمر مراجعه کنید.
بدون دیدگاه