بررسی علائم خرابی سوزن انژکتور
با پیشرفت تکنولوژی ، امروزه به جای کاربراتور ، از انژکتور در اغلب خودروها استفاده میشود. انژکتور به عنوان یکی از قطعات اصلی خودرو به حساب میآید که در قسمت ورودی سیلندر خودرو ، قرار دارد. سوزن انژکتور هم در کنار اورینگ ، فیلتر ورودی ، بدنه انژکتور ، سلونوئید ، سوراخ خروجی و درپوش محافظ از اجزای تشکیل دهنده یک سیستم انژکتور به شمار میرود. وظیفه سوزن انژکتور ، پاشش سوخت به صورت پودری و در داخل محفظه احتراق خودرو میباشد. هر چه ذرات سوخت ریزتر پاشیده شوند ؛ ترکیب آن با هوا بهتر صورت گرفته و احتراق کاملتر میباشد و در نتیجه موتور بهتر کار میکند. گاهی اوقات ، ممکن است خودروی شما ، با مشکلاتی نظیر روشن نشدن ، افت قدرت ، کاهش شتاب و لرزش مواجه شود که این نشانههایی از خرابی سوزن انژکتور میباشد که باید سریعا رفع شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی برخی از علائم و نشانههای خرابی سوزن انژکتور بپردازیم. با ما همراه باشید.
انواع سیستمهای انژکتور خودرو
سیستمهای انژکتوری ، شامل ۵ نوع هستند که در ادامه آنها را نام میبریم.
- سیستم انژکتور یک نقطهای
- سیستم انژکتور چند نقطهای
- الکترومانیکی
- مکانیکی
- الکترونیکی
- نشانههای آسیب دیدگی انژکتور
از نشانههای خرابی و آسیبدیدگی انژکتور ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- کاهش شتاب خودرو
- افزایش میزان آلایندگی
- افزایش مصرف سوخت
- شنیده شدن صدای غیر عادی از خودرو
- کاهش قدرت موتور
- سخت استارت خوردن خودرو
- اختلال در عملکرد سنسور اکسیژن و کاهش عمر آن
- توقف ناگهانی خودرو
- تاخیر موتور هنگام دور گرفتننشانههای گرفتگی سوزن انژکتور
علائمی جهت نشان دادن آسیبها و گرفتگی سوزن انژکتور وجود دارد که به محض مشاهده آنها ، باید حتما خودرو را به یک متخصص و فرد با تجربه نشان دهیم. در قدم اول ، می توان به تمیز کردن انژکتور پرداخت. اما در صورت حل نشدن مشکل ، باید سوزن انژکتور تعویض شود. این علائم عبارتند از :
- کاهش راندمان موتور
- افزایش مصرف سوخت
- ریپ زدن خودرو
- احتراق ناقص
ترکیب هوای زیاد و بنزین کم در سیلندر ، سبب بروز احتراق ناقص میشود. یکی از عواملی که سبب میشود احتراق در سیلندر رخ ندهد ؛ کاهش قدرت آنی موتور است که سبب تولید صدای محسوسی میشود. با بروز این مشکل ، راننده از موتور یا سیستم انتقال قدرت ، ضربه و لرزش شدیدی را حس میکند. لازم است بدانید ، موتور برای آن که احتراق مناسبی داشته باشد ؛ به سوخت کافی نیاز دارد. اگر این احتراق به تاخیر بیفتد یا عواملی سبب جلوگیری از آن شود ؛ قدرت موتور کم میشود و خودرو شتاب کافی را نخواهد داشت. با افت کردن راندمان و بازده احتراق ، سبب بروز احتراق ناقص میشود که این امر ، میتواند تولید آلایندهها را افزایش دهد. بنابراین ، در شرایطی مثل آزمونهای معاینه فنی ، خودروی شما مردود میشود. با کم بودن راندمان احتراق ، شما مجبور میشوید بیشتر گاز بدهید ؛ بنابراین سوخت بیشتری نیز مصرف میشود.
سخن پایانی
شرکت پارس پلیمر ، دارای سابقهی درخشان و بیش از نیم قرن تجربه ، در زمینه تولید قطعات لاستیکی ، پلاستیکی و لاستیک سازی میباشد. مسئولیت پذیری ، کارآفرینی و هدفگذاری ، از ارکان اصلی این شرکت به شمار میرود. این شرکت در راستای تولید ملی و با تولید انواع قطعات پلاستیکی و لاستیکی ، در ابعاد و متریال مختلف ، قدمی بسیار مطمئن و پرقدرت ، در عرصهی صنعت نهاده است. از محصولات این شرکت میتوان به کاسه نمد ، اورینگ NBR ، اورینگ سیلیکون ، اورینگ وایتون ، واشر لاستیکی ، اورینگ متری و اورینگ خاوری اشاره کرد. برای مشاهدهی محصولات بیشتر و بررسی اطلاعات محصول ، میتوانید به فروشگاه پارس پلیمر مراجعه کنید.
بدون دیدگاه